Kaikki yli 80€ tilaukset ilman postituskuluja!

Kesän parhaat tupaantuliaislahjat

Kesä on täynnä erilaisia juhlia! Kesän juhlien lahjasuositusten artikkelikokoelman aloittaa koosteemme sopivista tupaantuliaislahjoista. Tutustu vaihtoehtoihin ja nappaa parhaat ideat mukaasi!

Tupaantuliaisten historia on pitkä ja värikäs, eri puolella Suomea on tapahtumaa juhlistettu eri tavoin ja sitä on kutsuttu eri nimin. Aikoinaan lahjana suosittiin leipää ja suolaa, joiden uskottiin myös tekevän kodissa asuvista haltioista uusille asukkaille suopeita. Toisaalta leipä ja suola symboloivat myös elintasoa, että kodista löytyisi tulevaisuudessakin murua sen asukkaiden rinnan alle.

Edelleen halutaan muistaa uuteen kotiin muuttaneita, sekä välillä tupaantuliaislahjasta puhutaan myös silloin, kun vieraana saavutaan ensimmäistä kertaa kyseiseen paikkaan. Kutsu esimerkiksi ystävän mökille lomailemaan, saa monet meistä haluamaan antaa vastalahjan kiitokseksi kutsusta.

Millainen lahja sitten sopisi tilanteeseen? Tupaantuliaislahjaksi ei ainakaan enää tänä päivänä ole tapana antaa mitään erityisen arvokasta ja ele on yleensä lähinnä symbolinen ja lahja useimmiten kulutustavaraa. Viinipullo on perinteinen vaihtoehto, mutta edellyttää kohteen viinimaun tuntemista.

Tässä muutama erilainen idea vaihtoehdoksi viinipullolle:

  • Pefletti tai laudeliina

Erityisesti mökkeilijöiden suosiossa. Meiltä saat pefletit ja laudeliinat brodeerattuna valitsemallasi tekstillä ja voit valita niihin esimerkiksi isäntäperheen jäsenten nimet, yleispätevämmin ”Isäntä” ja ”Emäntä” tai esimerkiksi hauskan tai tunnelmallisen aforismin kuten ”Saunassa sillä on valta, kellä on kauha” tai ”Täällä sielu lepää”. Aforismeihin käytä rohkeasti googlea apuna! Hakemalla ”sauna aforismi” löytyy paljon erilaisia vaihtoehtoja.

Hinnat alkaen 15,90€

Tutustu pefletteihin

Tutustu laudeliinoihin

  • Pyyhkeet

Käsipyyhkeet ja kylpypyyhkeet tulevat yleensä jokaisessa kodissa käyttöön. Pefletin tavoin voit tilata meiltä ne omilla teksteillä, nimikoida ne tai keksiä hupsun lausahduksen jolla huvittaa sekä isäntäväkeä että tulevia vieraita.

Hinnat alkaen 12,90€

Tutustu käsipyyhkeisiin

Tutustu kylpypyyhkeisiin

  • Kyltti

Puinen kyltti erityisesti mökille tai omakotiasujalle. Puisen kyltin suhteen taivas on rajana ideoillesi. Vaihtoehtoina kaiverrukselle on perinteinen sukunimi, varoitus asukkaista, huussiin tai saunaan ohjaava kyltti tai vaikka vitsikäs lausahdus.

Hinnat alkaen 6,90€

Tutustu kyltteihin

  • Välineitä ruuanlaittoon

Ruokaa valmistetaan joka kodissa. Puinen paistinlasta tai puuhaarukka saajalleen sopivalla tekstillä ilahduttaa pitkään ja usein, sekä on edullinen lahja. Esimerkkejä kaiverrettavista teksteistä:

”Iskän keittiössä” – ”Meidän äiti tekee parasta ruokaa” – ”Keittiön kuningatar” – ”Mielummin neuloisin” – ”Moni on syönyt, harva on kuollut” – ”Älä luota laihaan kokkiin” – ”Liian kuuma käsiteltäväksi”

Hinnat alkaen 8,90€

Tutustu paistinlastoihin

Tutustu puuhaarukoihin

Löysitkö listalta sopivan tupaantuliaislahjan? Jos mikään ei kuitenkaan kolahtanut, käy tutkimassa muuta valikoimaamme, sillä vaihtoehtojahan on vaikka miten! 

Lahjakortti